Wednesday, June 23, 2010

CITA-CITA TINGGI

Walaupun, kadang-kadang sukar untuk mencapai apa yang kita cita-citakan, namun kita semua digalakkan berusaha dengan gigih.

Saya mengakui agak payah bagi diri ini ingin mencapai atau memenuhi impian cita-cita tinggi, apabila saya berubat minggu lepas dan perawat tersebut menegur saya, betapa diri saya ini tidak akan mampu untuk melonjakkan diri jika keadaan kesihatan tidak mengizinkan.

Saya sememangnya berminat untuk berkecimpung di dalam hal kemasyarakatan, namun kedapatan kesukaran ekoran penyakit yang menimpa, terutama apabila ada orang yang tidak gemar kita bersama-sama menyumbang sehingga kita 'dibuat' menjadi sakit.

Sesiapapun tidak akan terlepas daripada ilmu hitam dalam apa jua bentuk seperti sihir di dalam dunia serba maju ini, jika ada orang yang masih merasa iri hati dengan kelebihan yang dimiliki oleh orang lain dan seseorang akan mengunakan ilmu syaitan ini untuk memusnahkan kehidupan dan kerjaya orang lain.

Maka, sila berhati-hati dengan seseorang, walaupun mungkin kita amat percaya kepadanya. Sihir masih laku dan akan dipergunakan terutama di dalam dunia politik. Orang tidak takut kepada kerja syirik ini, asalkan hajatnya tercapai.

Saya dikatakan oleh perawat itu bahawa saya selama hidup ini tidak benar-benar menikmati kehidupan berkeluarga, kerana mengejar cita-cita tinggi itu.

Saya dinasihati untuk memikirkan semula arah cita-cita saya itu.3 comments:

Fakeh said...

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA

Anonymous said...

I join. It was and with me. We can communicate on this theme. Here or in PM.

Anonymous said...

In my opinion it is obvious. I recommend to you to look in google.com